Om oss

ASPÖ HUNDTRÄNING

Fredrik Svensson


Jag heter Fredrik och är 43 år och har hållit på med jakt och hundar sedan jag var 12 år. För tillfället finns det åtta hundar hemma hos mig, 2 tyska jaktterriers, 1 strävhårsvorsteh, 1 gonczy polski, 1 spårhund, 1 laika och sambons två blandraser.


2013 fick jag för mig att jag skulle bli instruktör och förmedla min kunskap till andra vilket jag inte ångrar då det är så kul att se kursdeltagarnas framsteg. Bestämde mig att gå svenska jägarförbundets instruktörs utblidning steg 1 då deras filosofi och metoder passar mitt sätt att träna hund. Året efter gick jag steg 2 som är inriktad på ”problemhundar” och i år har jag gått eftersöksinstruktörs utbildningen för eftersök är något jag brinner för och gör trafikeftersök åt nvr.

Med jägarhälsning Fredrik


2011 höll jag min första grundlydnadskurs på Aspö skjutbana, sen dess har det blivit några kurser och jag har haft förmånen att träffa massor med trevliga hundar och förare.


2012 gick jag steg 2 på instruktörsutbildningen och den delen gav väldigt mycket. 


Idag finns två wachtelhundar i familjen, får se om det blir något annat nästa gång.


Det är riktigt kul att träffa på olika slags hundar och försöka förstå hur de tänker och reagerar. Att se husse eller matte växa tillsammans med sin hund är fantastiskt och det glädjer mig så när hund och förare stormtrivs tillsammans. 

Elin Klovhall


-  heter jag, bor i Norra Brusås med min familj, det är också där jag jagar.


2003 skaffade jag och min man vår första hund, en hund vi ville jaga med. Det visade sig vara en ganska komplicerad hund och vi tog hjälp av skickligt hundfolk för att förstå vad som rörde sig i huvudet på han. Detta öppnade upp en dörr till en väldigt spännande värld och jag lärde mig jättemycket utav  Zebbe.


2010 tog jag steget och gick första delen på jägareförbundets instruktörsutbildning, samma år tog vi hem ytterligare en hund. Precis som Zebbe så var det av rasen wachtelhund.Vi tillhör båda Jägareförbundet Värnamo, en krets som är väldigt aktiv och syns på flera ställen. Jättekul att få vara en del av detta. Kretsen finns på Facebook och där läggs info ut om kommande aktiviteter.

Aspö Skjutbana


Vi håller våra kurser på Aspö skjutbana. En jättefin anläggning som drivs av Värnamo jaktvårdsförening. Även jaktvårdsföreningen finns på Facebook, där hittar man skjuttider mm.